O VENRES 22 FIXEMOS UNHA SAIDA A UN LUGAR FANTÁSTICO , COMA OUTROS MOITOS DA NOSA NATUREZA. FOMOS AOS MUIÑOS DA " RÍA BAROSA" UN LUGAR DE BARRO PROVINCIA DE PONTEVEDRA. FOMOS A ESTE LUGAR PORQUE NON HAI NADA PARECIDO NIN QUE NOS OFRECERA A POSIBILIDADE DE VER IN SITU O PROCESO DA ELABORACIÓN DO PAN, DENDE OS ANTIGOS MUIÑOS DE PEDRA MOVIDOS POLA FORZA DA AUGA, AS DISTINTAS SEMENTES COAS QUE PODEMOS FACER PAN E OUTROS ALIMENTOS ( MASA DE EMPANADA, PIZZAS, CROISANT, E DIVERSOS TIPOS DE PANS), E O FORNO DE LEÑA NO QUE SE COCÍAN E AINDA HOXE ( ANQUE XA MENOS) SE COCE O PAN. PAN ( PRODUCTO DE ALIMENTACIÓN NATURAL.
PASAMOS UNHA MAÑAN ESTUPENDA, TANTO FOI ASÍ QUE NOS CHEGOU A POUCO E ATA CHEGAMOS UN POUQUIÑO TARDE AO COLEXIO.
NADA MÁIS CHEGAR, XA NOS ESTABAN ESPERANDO UNS ENCANTADORES MONITORES E UNHA MASCOTA "RAIMUNDO", UN MORCEGO QUE ANDA ESPIANDO POLAS NOITES O QUE NA QUEL LUGAR ACONTECE. E TAMÉN UNHA TROITA NO RÍO, QUE FAI QUE SE NOS COMPORTABAMOS BEN SE CUMPRÍAN OS NOSOS DESEXOS.
PRIMEIRO ENSINÁRONNOS COMO ERAN OS MUIÑOS E DEPEDRA( E COMO SE CHAMABAN AS PARTES) E ATA FOMOS QUENS DE BOTALO A ANDAR, LOGO UN FORNO CON LUME E OS UTENSILIOS QUE SE USAN PARA LIMPALO, A PALETA E PALETÍN COS QUE SE METE E SACA O PAN, E LOGO AS SEMENTES ( TRIGO, AVEA, CENTEO, MILLO ETC COA SÚA FARINA CORRESPONDENTE E TODO POIDEMOS TOCAR. FIXEMOS UNHA PARADIÑA DA QUE NOS DERON UN TENTE EN PÉ: ZUME, GALLETAS, CHOCOLATE E MANTEIGADAS, REPUXERON FORZAS PARA LOGO EMPEZAR COAS MASAS.GONZALO EXPLICOUNOS COMO SE FACÍAN, TAMÉN AS TRENZAS DE PAN, OS MOLETES COS SEUS CORNECHOS, OS CROISANTS ETC, E LOGO XA PASARON A ACCIÓN......AMASARON ELES, A VERDADE QUE SOLO CON VERLLES A CARA MERECÍ A PENA, LEVALOS ATA ALÁ( 45 MINUTOS, NON FOI TNATO), E ESTAR SEGUIDO CO OLLO ENRIBA DELES.
TODO SAIÚ MOI BEN, COMPORTARONSE ESTUPENDAMENTE E PASÁMOLO XENIAL.
FAMILIAS A DISFRUTAR VOS: PRIMEIROS UNS VÍDEOS COAS EXPLICACACIÓNS E LOGO UN SIN FÍN DE FOTOS PARA QUE MIREDES:
A MELLOR, E ÚNICA PALABRA QUE ME SAE DECIR É GRAZAS MERCEDES E GRAZAS PROFES.
ResponderEliminar